Кадър БНТСрещнахме се с министър Десислава Танева вчера с кметове от пазарджишките

...
Кадър БНТСрещнахме се с министър Десислава Танева вчера с кметове от пазарджишките
Коментари Харесай

Министерството на земеделието към ловците: Стреляйте на месо!

Кадър Българска национална телевизия

Срещнахме се с министър Десислава Танева вчера с кметове от пазарджишките села и им обяснихме за какво се постановат всички тези ограничения за умъртвяването на прасетата на хората. Стигнахме до съвместен компромис и те се съгласиха да ни спомагат за осъществяване на ограниченията, само че желаеха пролонгация от една седмица, с цел да осведомят популацията, за което желая да им благодаря за разбирането. Това показа в утринния блок на Българска национална телевизия заместник-министърът на земеделието Янко Иванов във връзка африканската чума по свинете, съобщи вести.бг.

,,Компенсации по смисъла на закона ще получат тези, които са публично регистрирани. Ще търсим метод да ги подпомогнем финансово поради тяхното подпомагане. Даже имахме предварителни диалози с двама специалисти от Европейска комисия, които също показаха мнението, че на тези хора би трябвало да им се помогне``, добави той.

,,Не може да се неглижира всичко, което е направено от страната досега, само че има и такива случаи, в които не успяхме да се оправим. Не успяхме да се оправим с дивите прасета, индустриалните прасета и свинете от персоналните стопанства. Трябваше още преди две години дивите прасета да бъдат редуцирани с към 60%. Ето за какво искам да се обърна към ловците и да ги насърча, когато бъде пуснат ловният сезон, да стрелят колкото патрони имат и колкото могат, тъй като в противоположен случай сме обречени на неуспех``, уточни зам.-министър Иванов и посочи, че ловните кучета могат да бъдат изпозвани на всички места с изключение единствено на местата, където има инфектирани сектори и трупове на умрели прасета.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР